TIPS ΓΙΑ ΒΑΨΙΜΟ ΜΑΛΛΙΩΝ ΜΕ ΗΜΙΜΟΝΙΜΕΣ ΒΑΦΕΣ

23/06/2015
by Ελένη Τουτουντζή

Όλες μας κάποια στιγμή έχουμε βάψει τα μαλλιά μας στο σπίτι μόνοι μας. Πολλοί το κάνουμε ακόμα. Και υπάρχουν ανάμεσά σας κάποιοι που το σκέφτεστε σοβαρά να το δοκιμάσετε. Ειδικά αν λιγουρεύεστε τις ημιμόνιμες βαφές ή και μόνιμες βαφές, οι παρακάτω συμβουλές θα σας βοηθήσουν να τα καταφέρετε τόσο ως προς το κεφάλι σας όσο και ως προς τον χώρο γύρω σας.

• Προστατέψτε την επιφάνεια που θα βάλετε τα υλικά και εργαλεία σας. Ακόμα κι αν το έχετε ξανακάνει να ξέρετε, ειδικά με τις ημι-μόνιμες βαφές που έχουν έντονες χρωστικές, κάτι θα πιτσιλίσει ή θα στάξει οπωσδήποτε, δεν το γλυτώνετε.

• Μια παλιά πετσέτα είναι πάντα βολική να έχετε κοντά σας. Θα χτυπήσει το τηλέφωνο την ώρα ακριβώς που βάφεστε, λέμε τώρα. Ας έχετε κάτι να σκουπίσετε τα γάντια σας στα γρήγορα πριν κάνετε το ακουστικό μπλε. Γιατί δεν αναφέρω τα γάντια στη λίστα; Γιατί το θεωρώ δεδομένο ότι φοράτε γάντια.

• Βοηθάει πολύ να έχετε ένα γενικό καθαριστικό σε σπρέυ δίπλα σας. Άμεση δράση.

Πάμε στα εργαλεία:

• Αποφύγετε το πινέλο που έχει και τσατσάρα μαζί. Έχετε μεγάλες πιθανότητες να λερώσετε το σύμπαν με αυτό. Χωριστά τσατσάρα από πινέλο είναι πιο σίγουρο.

• Διαλέξτε πινέλο με μια σειρά τριχών. Αυτά που έχουν δύο είναι άχρηστα. Παγιδεύεται η βαφή ανάμεσα στις δύο σειρές και δεν πρόκειται ποτέ μα ποτέ να φτάσει στα μαλλιά σας. Θα μείνει για πάντα εκεί και θα πρέπει να την μαζέψετε με τα δάκτυλα για να μην πάει χαμένη. Μπελάς.

• Το μεγάλο πινέλο βολεύει για να καλύπτεις μεγάλη επιφάνεια γρήγορα αλλά εκτός του ότι δεν χωρά στα βαζάκια των ημι-μόνιμων μαζεύει μεγαλύτερη ποσότητα και άρα έχεις περισσότερες πιθανότητες να τα κάνεις μαντάρα.

• Αν παρ’ όλα αυτά επιμένετε για μεγάλο πινέλο ένα πλαστικό μπωλ είναι η καλύτερη λύση. Εκεί θα αδειάσετε τη βαφή κι από κει θα κάνετε τη δουλειά σας

• Για τις μείξεις, βολεύουν τα κουταλάκια μεζούρα. Για να μπορείτε να έχετε έναν έλεγχο των ποσοτήτων όταν κάνετε χρωματικές πονηριές! Αλλά φυσικά και για να είστε σίγουροι ότι θα ξαναπετύχετε αυτό το ιδιαίτερο φούξια που μωβίζει.

Όταν βάφεστε:

• Προσπαθήστε να κρατάτε πάντα το ένα γάντι καθαρό. Εκτός του ότι ένα καθαρό χέρι είναι πάντα χρήσιμο (με το παράδειγμα του τηλεφώνου πιο πάνω) αν κάνετε διχρωμίες στα μαλλιά θα αποφύγετε να λερώσει το ένα χρώμα το άλλο.

• Στις διχρωμίες ξεκινάτε από τα σκούρα πρώτα. Αφήστε τα ανοιχτά για το τέλος και προστατέψτε τα όσο μπορείτε από τα σκούρα (αλουμινόχαρτο, μεμβράνη, κλπ). Έτσι στο λούσιμο θα αποφύγετε να τρέξει το ένα χρώμα πάνω στο άλλο και να σας χαλάσει τη σύνθεση.

• Στις διχρωμίες όπου το ένα χρώμα συναντά το άλλο στο μήκος μιας τούφας τρίψτε μεταξύ τους τα χρώματα να ανακατευτούν. Το αποτέλεσμα θα είναι πιο όμορφο (σταδιακά θα περνά από το ένα χρώμα στο άλλο) και δεν υπάρχει περίπτωση να αφήσετε άβαφτη περιοχή (η οποία σε αντίθετη περίπτωση θα είναι πολύ μικρή μεν αλλά κάθε φορά που θα την βλέπετε θα σας εκνευρίζει).

• Αν η ημι-μόνιμη που διαλέξατε δεν βάψει καλά τις ρίζες σας μην στεναχωρηθείτε. Απλά ξαναπεράστε τις ρίζες. Είναι φρέσκια και δυνατή η τρίχα στο σημείο αυτό και κάνει τσαλιμάκια στις ημι-μόνιμες. Στο δεύτερο πέρασμα όμως υποκύπτει.

Με αυτά κατά νου μπορείτε να είστε σίγουροι ότι το μόνο που θα βαφτεί θα είναι τα μαλλιά σας και φυσικά το αποτέλεσμα θα είναι άψογο!

 

Comments

No posts found

Write a review