ΟΔΗΓΟΣ ΓΙΑ SILVER ΜΑΛΛΙΑ

03/11/2016
by Ελένη Τουτουντζή

Από τα πιο δύσκολα χρώματα για να πετύχει κανείς στα μαλλιά είναι το γκρι. Θέλουμε έναν ασημί χείμαρρο, αλλά πώς θα τον πετύχουμε; Αρχικά οφείλουμε να γνωρίζουμε ότι δεν πετυχαίνει σε όλους. Ειδικά αν η βάση μας είναι πολύ σκούρα, θα πρέπει πρώτα να περάσουμε από το στάδιο του ντεκαπάζ, το οποίο, κακά τα ψέμματα, όλοι τρέμουμε. Δεύτερον αν η τρίχα μας από φυσικού της βγάζει πολλή κιτρινίλα μετά το ντεκαπάζ, επίσης θα δυσκολευτούμε.

Ευτυχώς όμως υπάρχουν προϊόντα για τον σκοπό αυτό που κάνουν τη ζωή μας λίγο πιο εύκολη. Ας δούμε ποιά είναι αυτά και τα βήματα που μπορούν να μας οδηγήσουν στο πολυπόθητο γκρι:

Ξεκινάμε λοιπόν με το ντεκαπάζ. Αναμιγνύεται με οξυζενέ περιεκτικότητας 6% ή 9%. Αυτά λέγονται επίσης και 20άρι ή 30άρι οξυζενέ αντίστοιχα. Υπάρχει και μεγαλύτερης περιεκτικότητας (12%, το λένε επίσης και 40άρι ή 40vol) αλλά αυτό δεν το χρησιμοποιούμε ποτέ για ντεκαπάζ, ακόμα κι αν το μαλλί μας είναι μαύρο γιατί αφήνει πάρα πολλή κιτρινίλα. Το οξυζενέ αυτό είναι μόνο για ανταύγειες ή για τεχνικές τύπου balayage.

Αν είναι να ανοίξουμε μικρή περιοχή στο μαλλί μας τότε μπορούμε μαζί με το μείγμα του ντεκαπάζ να αναμείξουμε το πρόσθετο Bleach & Tone της σειράς Blondme και με αυτό τον τρόπο να πετύχουμε ξάνθισμα και ρεφλέ σε ένα βήμα.

Τι είναι το ρεφλέ, θα μου πείτε όμως; Το ρεφλέ είναι βαφή σε πολύ απαλούς χρωματισμούς η οποία περνιέται μετά το ντεκαπάζ για να διορθωθούν οι κιτρινίλες ή μετά τη βαφή για να διορθωθεί το χρώμα αν κάτι δεν πήγε καλά ή να τονιστεί μια απόχρωση. Το ρεφλέ δεν ξανοίγει το μαλλί από μόνο του. Είναι λοιπόν το χρώμα που θα φτιάξει τη «βάση» μας για το τελικό γκρι που θέλουμε να πετύχουμε. Τα ρεφλέ αναμειγνύονται με χαμηλής περιεκτικότητας οξυζενέ, δηλαδή 2% (το λεγόμενο 7άρι ή 7vol) ή 3% (10άρι ή 10 vol) και εφαρμόζονται για λίγο χρόνο. Σε ένα 20λεπτο δηλαδή έχουμε τελειώσει. Τα ρεφλέ κυκλοφορούν σε διάφορα χρώματα, όπως για παράδειγμα στο χρώμα του πάγου ή απαλό ροζ ή, για την προκειμένη περίπτωση, σε γκρι. Όσες είναι τυχερές και δεν βγάζει πολύ κιτρινίλα το μαλλί τους μπορεί και να τους φτάσει το γκρι ρεφλέ. Δεν θα είναι γκρι που βγάζει μάτι, αλλά θα είναι ένα βήμα παραπέρα από το απλό ψυχρό ξανθό.

Ναι αλλά εμείς θέλουμε αυτό:

Καλά κάνουμε! Έρχεται λοιπόν η αγαπητή κυρία Schwarzkopf και μας δίνει τα εργαλεία για να το πετύχουμε. Ποιά είναι αυτά; Η σειρά Igora Royal Absolutes Silverwhite. Αυτός ο τίτλος σιδηρόδρομος περιλαμβάνει γκρι σε τέσσερις αποχρώσεις. Το Silver που είναι ανοιχτό ασημί, το Dove Grey που είναι μεσαίο ασημί, το Grey Lilac που είναι και αυτό μεσαίο ασημί αλλά με απαλούς μωβ τόνους και το Slate Grey που είναι το σκούρο γκρι της σειράς. Αυτές είναι βαφές που αναμειγνύονται με το 3% οξυζενέ που είπαμε πιο πάνω.

Καλό είναι το ντεκαπάζ μας να το έχουμε φτάσει τουλάχιστον σε τόνο 9 για να μην πω 10. Αν έχουμε καταφέρει και το φτάσουμε σε 12 τότε έχουμε την τέλεια βάση! Αλλιώς τα ρεφλέ μας δεν θα πιάσουν. Επίσης καλό είναι το ντεκαπάζ μας να είναι ομοιόμορφο. Όλα καλά κι ωραία, θα μου πείτε, αλλά δουλεύουν πραγματικά; Δουλεύουν ανάλογα την τρίχα και το πόσο κίτρινο έχει. Υπάρχουν κάποιες που το Silver τους δίνει ένα ωραίο ασημί κι άλλες που τους το αφήνει σαντρέ. Υπάρχουν άλλες που το Dove Grey τους δίνει πολύ σκούρο αποτέλεσμα κι άλλες που τους αφήνει ένα έντονο μεσαίο γκρι. Ορισμένες για το τελείωμα (αλλά και για φρεσκάρισμα) περνούν ημι-μόνιμο γκρι. Προσοχή με το Slate Grey, είναι σκούρο ανθρακί κι ενδεχομένως να δώσει υπερβολικά σκοτεινό αποτέλεσμα. Το βασικό μυστικό της επιτυχίας πάντως είναι να έχει ξανοίξει καλά το μαλλί μας και να έχει όσο το δυνατόν λιγότερες κιτρινίλες και χρυσούς τόνους.

Απογοητευτήκατε; Περιμένατε μαγική λύση που τα κάνει αόρατα (ή στην περίπτωσή μας γκρι); Μην απογοητεύεστε. Τρίχα από τρίχα έχει διαφορά. Το καλό είναι ότι υπάρχουν προϊόντα όπως τα Silverwhite που σας έγραψα που το κάνουν λίγο πιο εύκολο γιατί είναι σχεδιασμένα για να αποδίδουν αυτό ακριβώς το χρώμα. Τώρα, αν το ντεκαπάζ, όσο και να το παλέψουμε μάς δίνει χρυσό μαλλί, ίσως θα πρέπει να το πάρουμε απόφαση ότι μέχρι σαντρέ μπορούμε να το φτάσουμε και δεν παίρνει άλλο γκριζάρισμα.

Όπως και να έχει στην πλειοψηφία των κεφαλιών η σειρά Silverwhite δίνει γκρι, απλά μπορεί να δώσει λιγότερο ή περισσότερο από όσο θέλουμε κι αυτό εξαρτάται από τη βάση μας, την ποιότητα του μαλλιού μας και τις χρωστικές που έχουν απομείνει στην τρίχα μας μετά το ντεκαπάζ.

 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΓΙΑ ΑΠΟΡΙΕΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΑΝΤΙ ΓΙΑ ΕΡΩΤΗΣΗ ΣΤΑ ΣΧΟΛΙΑ, ΓΡΑΨΤΕ ΣΤΟ info@berenice.gr

 

Comments

@Βαλεντίνα

Αχ αυτά τα γκρι μας έχουν τρελλάνει!!! Χαχαχα. Το "σιγά σιγά" που λέτε δεν γίνεται. Δεν είναι ότι θα γίνουν σταδιακά ξανοίγματα μέχρι να το φέρετε εκεί που θέλετε. Κι αυτό γιατί βαμμένο μαλλί ανοίγει μόνο με ντεκαπάζ. Δηλαδή μια κι έξω ξάνοιγμα. Όμως τόσο σκούρο μαλλί το ντεκαπάζ δεν θα κατορθώσει να το ανοίξει τόσο όσο χρειάζεται για να πιάσει η γκρι βαφή. Κι ακριβώς επειδή οι άκρες είναι πάντα επιβαρυμένες, υπάρχει κίνδυνος να καούν αν επιμένουμε. Μήπως να το ξανασκεφτείτε;
Καλησπέρα σας, το μαλλί μου είναι βαμμένο με 3, θέλω να κάνω τις άκρες γκρι ή γκρι μπλε, ίσως και μερικες ανταυγειες, ξέρω είναι πολύ δύσκολο αλλά σιγά σιγά πιστεύω να γίνει μπορείτε να μου πείτε με την σειρά ποια προϊόντα πρέπει να χρησιμοποιήσω? Κομμώτρια θα μου το κάνει ΥΓ Η τρίχα μου έχει κόκκινους υποτονους, ευχαριστώ
@Κατερίνα Περδικούρη

Εφόσον δεν έχει πολλά κίτρινα το μαλλί σας μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα χρώματα αυτά εκτός από το silver που δεν θα πιάσει. Γενικά όσο πιο κοντά στο 12 είναι ξανθό τόσο πιο έντονο το αποτέλεσμα.
Θα ήθελα να ρωτήσω αυτές οι βαφές μπορούμε να τις χρησιμοποιήσουμε χωρίς να κάνουμε ντεκαπαζ αλλά έχουμε ανοιχτο ξανθο1018.
Write a review