CO WASH ΜΕΡΟΣ 2ο: ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΗΣ ΜΕΘΟΔΟΥ

14/01/2015
by Ελένη Τουτουντζή

Διάβασε το σγουρό κορίτσι (και γιατί όχι κι αγόρι) το προηγούμενο κεφάλαιο και είπε να δοκιμάσει τη μέθοδο co wash. Ανασκουμπώνεται και ξεκινά το ταξείδι προς την τέλεια μπούκλα!

 
Κλείνει ραντεβού με τον κομμωτή για ένα τριμάρισμα. Δεν χρειάζεται να αλλάξει κουπ. Χρειάζεται όμως να αφαιρέσει ψαλίδα και κατεστραμμένες άκρες για να ωφεληθεί τα μέγιστα από το cowash.
 
 
Προμηθεύεται με:

  • * Σατέν μαξιλαροθήκες
  • * Πετσέτες με μικρο-ίνες. Όχι τις μικρές της κουζίνας, ψάχνει για πιο μεγάλες. Καλή τύχη βέβαια γιατί εγώ δεν έχω βρει ακόμα μεγάλες. Εναλλακτικά βαφτίζει ένα δυο T-shirt ως το τισέρτ του co wash και βολεύεται με αυτά αντί για πετσέτα.
  • * Ένα μικρό ψεκαστήρι νερού με αιθέρια έλαια λεβάντας.
  • * Σκουφί μπάνιου για τα μαλλιά. Το παλιό της γιαγιάς με το λάστιχο, όχι κολλητό στο κεφάλι.
  • * Μερικά scrunchie. Θυμάστε αυτά τα άθλια λαστιχάκια που μας έδενε η μαμά μας τη δεκαετία του ’80 πλάγια αλογοουρά τα μαλλιά; Αυτά που ήταν τυλιγμένα με ζαρωμένο ύφασμα; Αυτά είναι τα scrunchie.
  • Σαμπουάν δίχως θειικά άλατα.
  • * Κρέμα μαλλιών χωρίς σιλικόνη.
  • * Τζελ μαλλιών ή αφρό χωρίς σιλικόνες και οινόπνευμα.

 

Και ξεκινά το πάρτυ. Πάει και λούζεται για τελευταία φορά με το σαμπουάν που χρησιμοποιούσε έως τώρα. Αντί για την κλασσική κρέμα χρησιμοποιεί την καινούρια. Βάζει ικανή ποσότητα και την αφήνει κανά δυό λεπτά. Έπειτα χτενίζει με τα δάκτυλα τα μαλλιά της. Απαλά, δεν ξαίνουμε μαλλί προβάτου, ε! Ανοίγει το νερό και το αφήνει να τρέχει πάνω στο κεφάλι. Αν έχει χοντρή τρίχα δεν ξεπλένεται τελείως. Αν έχει λεπτή τρίχα ξεβγάζει καλά την κρέμα γιατί αλλιώς βαραίνει το μαλλί. Ο τρόπος με τον οποίο γίνεται το σωστό ξέβγαλμα έχει ως εξής: Χουφτιάζει τα μαλλιά γλυκά και σεμνά από κάτω προς τα πάνω. Η κυρία Massey λέει πως το κάνεις σαν να προσπαθείς να «κλείσεις» ένα ελατήριο. Αφού σιγουρευτεί ότι ξεβγάλθηκε καλά τα ξαναχουφτιάζει για να φύγει το πολύ νερό. Ρίχνει κάτω τα μαλλιά και τα στεγνώνει με το T-shirt (ή την πετσέτα με τις μικροΐνες) με τη μέθοδο του χουφτώματος.
 
Τα αφήνει κανά δεκάλεπτο να στεγνώσουν χωρίς να τα αγγίζει. Μετά βάζει γενναίες ποσότητες τζελ ή αφρό στα χέρια και χουφτώνοντας, πάντα, παστώνει τα μαλλιά. Από δω και πέρα το μόνο που χρειάζεται είναι χρόνος. Περιμένει το σγουρό κορίτσι ή αγόρι να στεγνώσει πλήρως το μαλλί. Όοοχι πιστολάκι, τζηζ κακό! Όσο περιμένει αντιστέκεται στον πειρασμό να πιάσει τα μαλλιά. Ακόμα κι αν μοιάζει με τους Milli Vanilli, παραμένει βράχος. Χαίρω πολύ, αφού με το ζελέ γίνεται η τρίχα κάγκελο! Αν παρ’ όλα αυτά έχει πλούσια λεοντή και η αναμονή για φυσικό στέγνωμα μοιάζει αδύνατη τότε μπορεί να χρησιμοποιήσει πιστολάκι, μόνο όμως με φυσούνα και χωρίς να αγγίζει τα μαλλιά με τα χέρια. Αμάν κυρά Massey κουλές θα μας καταντήσεις!
 
Αφού στεγνώσουν τα μαλλιά περνά απαλά τα δάχτυλα κοντά στις ρίζες και τα κουνά γλυκά χωρίς να τα χτενίζει. Δεν ταξιδεύουν τα δάχτυλα στο μήκος των μαλλιών γιατί θα χαλάσει η μπούκλα. Τινάζει μετά το μαλλί σαν την Πετροβασίλη δεξιά αριστερά (προαιρετικά φωνάζει: Άι τουίστ! Άι τουίστ!). Θεωρητικά αν τα κάνει όλα αυτά ξεκοκκαλώνουν οι τρίχες και ξεδιπλώνονται οι μπούκλες σε όλο τους το μεγαλείο.
 
Την επόμενη φορά που θα θελήσει να λουστεί το σγουρό κορίτσι ή αγόρι, αντί για συμβατικό σαμπουάν, θα χρησιμοποιήσει το καινούριο (από την παραπάνω λίστα). Εναλλακτικά, αν είναι hardcore θα λουστεί με την κρέμα μαλλιών, που επίσης προμηθεύτηκε από την παραπάνω λίστα. Το λούσιμο γίνεται με καλό και απαλό μασάζ στις ρίζες, όχι σε όλο το μήκος του μαλλιού. Δεν πιάνει δηλαδή τη χαίτη και την φέρνει βόλτες στο κεφάλι σα ζυμάρι για να λουστεί. Το βιβλίο μας καθησυχάζει ότι με το μασάζ στο κρανίο θα απελευθερωθούν όλες οι βρωμιές και καθώς ξεβγαζόμαστε θα παρασυρθούν και αυτές κατά μήκος των τριχών. Μετά βάζει κατά τα γνωστά την κρέμα του και στεγνώνει το μαλλί με το μπλουζάκι ή την πετσέτα (με μικροΐνες, πάντα).
 
Τα υπόλοιπα αντικείμενα στη λίστα είναι για τους κάτωθι λόγους:
Οι σατέν μαξιλαροθήκες χρειάζονται, λέει, γιατί οι κλασσικές μαξιλαροθήκες λόγω της ύφανσής τους αγριεύουν την τρίχα και χαλούν τις μπούκλες. Μάλιστα! Δεν το ήξερα ότι πρέπει να αλλάξω όλα τα προικιά μου για να έχω τρίχες κατσαρές.
 
Το ψεκαστήρι είναι για να ενυδατώνουμε το μαλλί κάθε πρωί που ξυπνάμε ώστε να μπορούμε να το στρώσουμε ή κάθε φορά που γενικά χρειάζεται διόρθωση.
 
Το σκουφί το χρειαζόμαστε καθότι αραιώνουμε μεν τα λουσίματα, αλλά αν αραιώσουμε και την γενικότερη σωματική μας υγιεινή πολύ σύντομα θα χρειαστεί να βρούμε καινούριους φίλους. Οπότε μπαίνουμε στο μπάνιο με την απαραίτητη προστασία στο κεφάλι.
 
Το δε scrunchie το χρησιμοποιούμε κάθε φορά που πρέπει ντε και σώνει να πιάσουμε τα μαλλιά. Για παράδειγμα στο γυμναστήριο ή αν έχουμε να κάνουμε κάποια δουλειά, ή αν ζεσταινόμαστε ή ακόμη και στον ύπνο. Στον ύπνο μάλιστα συνιστάται το πιάσιμο αν έχουμε την τάση να στριφογυρνάμε πολύ και δεν θέλουμε να πατικώνουμε τις μπούκλες. Ο δέον τρόπος πιασίματος γίνεται ρίχνοντας τα μαλλιά κάτω και περνώντας μια φορά το λαστιχάκι στην κορυφή του κεφαλιού. Ο γνωστός φοίνικας. Το λαστιχάκι δεν πρέπει να είναι πολύ σφιχτό και σίγουρα δεν το φέρνουμε δυο βόλτες.
 
Αν πειστήκατε για την ως άνω μέθοδο αναμείνατε στο ακουστικό σας για το τρίτο και τελευταίο μέρος της μεθόδου co wash, όπου θα μιλήσουμε για τα προϊόντα που αγαπά το σγουρό κορίτσι κι αγόρι και ποιά αποφεύγει. Αν πάλι δεν πειστήκατε ακόμα τουλάχιστον θα μάθετε να αναγνωρίζετε τα προϊόντα με ήπια συστατικά, για πιο εναλλακτικό λούσιμο.
 

 

Comments

No posts found

Write a review