ΟΙ 9,5 ΕΒΔΟΜΑΔΕΣ ΤΗΣ ΒΕΡΕΝΙΚΗΣ ΜΕΡΟΣ 2

22/06/2015
by Ελένη Τουτουντζή

Οι περιπέτειες της Βερενίκης συνεχίζονται με την πειραματική μελέτη πάνω στη μέθοδο co wash. Στο προηγούμενο επεισόδιο φάνηκε ότι είχα πάρει το κολάι με το co wash.

 
Ας δούμε τι έγινε την έκτη εβδομάδα:
 

Η φωτογραφία αυτή είναι την επόμενη μέρα από το λούσιμο. Ήμουν πανευτυχής ως προς τον όγκο. Σκεφτόμουν όμως το ενδεχόμενο ότι χρειαζόμουν κόψιμο. Οι ουρές είχαν αρχίσει να μου τη σπάνε άσχημα.
 
Έτσι την 7η εβδομάδα έπεσε ψαλίδι και ιδού:
 

Ένα από τα καλά του να έχεις κοντά μαλλιά είναι ότι δεν σε απασχολεί και τόσο το λούσιμο. Κατόρθωσα λοιπόν να τραβήξω το επόμενο λούσιμο στις 6 ημέρες. Επιπλέον δεν χρειαζόμουν αφρούς και τέτοια για το styling. Το μαλλί δεν είχε πολύ βάρος να το «τεντώνει», αφού ήταν κοντό, οπότε η σγουρότητα επιτεύχθηκε μόνο με ψεκαστήρι και λίγη κρέμα μαλλιών. Νομίζω ότι τα μαλλιά μου αγάπησαν το ψαλίδι και μου το έδειχναν κάθε πρωί!
 
Για την όγδοη εβδομάδα επιστράτευσα και πάλι τον αφρό.
 

Σε αυτή τη φάση τα μαλλιά φούσκωναν, δεν είχα παράπονο με αυτό. Τα μπροστινά μαλλιά που έχουν το μεγαλύτερο μήκος ακόμα δεν μπορούσαν να μου δώσουν καλή μπούκλα. Έτσι κι αλλιώς καθώς κοιτάω τις προηγούμενες φωτογραφίες ποτέ δεν είχαν καταφέρει να σγουρύνουν αρκετά. Είναι αυτές ακριβώς οι τούφες που πάντα πειράζω, είτε για να τις απομακρύνω από τα μάτια μου, είτε από συνήθεια.
 
Φτάσαμε και στην ένατη εβδομάδα. Στο τέλος του πειράματος αποφάσισα να ξαναλουστώ με το co wash σαμπουάν που είχα και όχι μόνο με κρέμα. Και καλά έκανα. Γιατί ξαφνικά σγούρυναν ακόμα και οι μπροστινές τούφες! Άρα λοιπόν τρεις εβδομάδες που λουζόμουν μόνο με κρέμα, τα μαλλιά είχαν βαρύνει. Δηλαδή hardcore co wash επ’ άπειρον δεν δίνει ωραίο αποτέλεσμα.
 

Μ’ αυτά και μ’ αυτά φτάσαμε στις εννέα εβδομάδες και μισή και μπορώ πλέον να μοιραστώ μαζί σας χωρίς αμφιβολία τα συμπεράσματά μου. Ξεκινάμε από τα θετικά πρώτα:
• Στα σπαστά μαλλιά το co wash μπορεί να δώσει μια ελαφριά μπούκλα.
• Τα μαλλιά είναι απίστευτα απαλά και δεν μπερδεύονται. Σούπερ αυτό.
• Δεν κάνεις ψαλίδα. Επίσης σούπερ.
• Για κορίτσια και αγόρια με κανονικές ή χοντρές τρίχες θα δούνε μπούκλα, όχι αστεία. Πώς το εξάγω αυτό; Αν κρίνουμε από την φωτογραφία 1 στο προ-προηγούμενο μέρος και μία από τις φωτογραφίες κατά τη διάρκεια του πειράματος, αφού ακόμα κι εγώ με τις αδύναμες τρίχες μπόρεσα να πάω από αυτό:
 

Σε αυτό:
 

Αντιλαμβάνεστε ότι κάποιος με πιο δυνατή τρίχα από εμένα θα δει θαύματα.
• Τέλος, για βαμμένα μαλλιά με οποιοδήποτε είδος βαφής το co wash είναι εκ των ουκ άνευ. Άσχετα αν έτσι κι αλλιώς τα βάφω συχνά και αλλάζω χρώματα, το ξεθώριασμα ήταν τόσο αργό που θα μπορούσα να κρατήσω το κάθε χρώμα πάνω από μήνα. Αν λοιπόν ψάχνετε πώς να κρατήσετε ζωντανό το χρώμα σας το co wash είναι ο μοναδικός τρόπος, απ’ όσο γνωρίζω, που το κάνει πράξη αυτό.
 
Προχωράμε με τα αρνητικά τώρα:
• Άπειρες ποσότητες κρέμας μαλλιών. Σκεφτείτε ότι το μόνο προϊόν που χρησιμοποιείτε κατά το λούσιμο είναι η κρέμα. Χρειάζεται μεγάλη ποσότητα αρχικά για το καθαυτό λούσιμο των ριζών, τόση όσο η χούφτα σας. Άσε που μετά ξαναβάζεις κρέμα ως conditioner.
• Μέχρι να καταλήξεις αν σου ταιριάζει ζελέ, ή αφρός ή δεν ξέρω κι εγώ τι, είναι βασανιστήριο και περνάς από πολλά στάδια απογοήτευσης. Εγώ τελικά κατέληξα ότι προτιμώ να βρέχω τα χέρια μου και να απλώνω λίγη κρέμα μαλλιών για το styling.
• Στην περίπτωση που καταλήξετε σε ζελέ η αίσθηση κοκκαλώματος είναι πολύ δυσάρεστη.
• Άλλο θέμα η τριχόπτωση. Το ξέρω ότι τόση τρίχα θα έπεφτε έτσι κι αλλιώς κι ότι απλά την έβλεπα μαζεμένη. Η αλήθεια είναι όμως ότι κάθε φορά τρόμαζα στο ντους βλέποντας τις τούφες που έφευγαν. Πάντως δεν καράφλιασα. Ουφ!
• Ξεχάστε το hardcore co wash. Μόνο κρέμα ντεν ντουλεύει καρντιά μου, λυπάμαι. Τα μαλλιά είναι μια χαρά ανάλαφρα στα πρώτα 3 λουσίματα και μετά κάαααθονται. Και δεν εννοώ ότι ήταν λιπαρά. Πρέπει να το τονίσω αυτό, ποτέ κατά τη διάρκεια του πειράματος δεν ένιωσα ότι τα μαλλιά μου είχαν λιγδιάσει. Το είδα όμως στην μπούκλα: με το που λούστηκα (όχι με SLS, άλλωστε δεν χρησιμοποίησα καθόλου τέτοια πράματα κατά το πείραμα) το μαλλί ανατσουτσούρωσε.
 
Τελικά το μεγάλο ερώτημα είναι: θα συνεχίσω το co wash; Η απάντηση αρχικά ήταν και ναι και όχι. Γι’ αυτό το λόγο παίζοντας τον δικηγόρο του διαβόλου ξαναγύρισα στο SLS. Με το πρώτο λούσιμο το αποτέλεσμα ήταν συμπαθητικό. Τη δεύτερη και τρίτη μέρα όμως η εμφάνιση ήταν άθλια. Τα μαλλιά ήταν άτονα, δεν έστρωναν με τίποτα, πέταγαν όπου ήθελαν και μου έσπαγαν τα νεύρα και την αυτοπεποίθηση. Παρ’ όλα αυτά επέμεινα και συνέχιζα να λούζομαι για τρεις εβδομάδες ακόμα. Στο τέλος απηύδησα. Είχα γυρίσει πίσω στην εμφάνιση της φωτογραφίας 1 του προηγούμενου άρθρου. Κι έτσι αποφάσισα να επιστρέψω στο co wash. Και χαίρομαι πολύ που το έκανα. Έχω και πάλι μπούκλες που κάθονται εκεί που πρέπει και με λίγο αφρό μπορώ να τις τονώσω ακόμα περισσότερο.
 
Άρα αγαπώ co wash. Υπάρχει όμως ένα «αλλά»: η δαιμονοποίηση της σιλικόνης γιατί βρε παιδιά; Αφού είναι ένα υλικό που σε εμένα τουλάχιστον δουλεύει. Άρα ως προς τις σιλικόνες είμαι διατεθειμένη να βάλω νερό στο κρασί μου. Αυτό σημαίνει βέβαια ότι πού και πού θα πρέπει να χρησιμοποιώ σαμπουάν με SLS.
 
Ως προς τα καστορέλαια και τα παράγωγα του πετρελαίου, είμαι πολύ υπέρ με αυτό που λέει το co wash. Χίλιες φορές τα έλαια να είναι φυτικά. Είναι πολύ πιο ελαφριά για το μαλλί.
 
Τελικό συμπέρασμα: co wash για σχηματοποιημένες μπούκλες, για μαλλί που στρώνει και υπακούει και τη δεύτερη και την τρίτη και την τέταρτη μέρα. Λούσιμο με σαμπουάν κάθε 4ο co wash, για να μην βαραίνει, ή όποτε πρέπει να ανανεώσω το χρώμα μου. Αν διαπιστώσω ότι το μαλλί μου χρειάζεται ενίσχυση θα κάνω θεραπείες, ή μάσκες με σιλικόνη. Κι όποτε το επιθυμώ θα ισιώνω τα μαλλιά μου με την τοστιέρα. Τι διαταραχή της μπούκλας και πράσινα άλογα! Ο σκοπός είναι να νιώθουμε καλά. Κι αν μερικές φορές κάνουμε ατασθαλίες, ε κι αυτές στο πρόγραμμα είναι.
 
Το co wash λοιπόν προτείνω να το δοκιμάσετε. Μπορεί σε εσάς να δουλέψει ακόμα καλύτερα από εμένα. Όπως και να έχει κακό δεν θα κάνει. Υποψιάζομαι ότι περισσότερο καλό θα κάνει.
 
Σας φιλώ γλυκά και σας εύχομαι καλή επιτυχία με τα μαλλομαγειρέματά σας!
 

 
ΥΓ. Κι αν αναρωτιέστε πώς είναι τα μαλλιά μου σήμερα (γιατί το άρθρο γράφτηκε το 2014) και αν μετά το πείραμα παράτησα το co wash, ιδού το 2015:
 

Το κόκκινο είναι poppy red με λίγο από pillarbox red (directions). Εκτός από κάποια ισιώματα για να «παίξω» με τη νέα μου κουπ, συνέχισα το co wash όλο το 2015 και τα μαλλιά μου είναι πιο σγουρά από κάθε άλλη φορά! Τόσο που σκέφτομαι να τα μακρύνω και πάλι.
 
Το 2016:

 
Σε φάση ξεθωριάσματος για αλλαγή χρώματος. Εδώ είμαι στον 1,5 μήνα από την τελευταία βαφή και το violet με το atomic turquoise καλά κρατούν. Το 2016 έκανα ατασθαλίες ως προς το co wash δοκιμάζοντας σαμπουάν για το e-shop οπότε σταμάτησα να λούζομαι με conditioner μόνο. Λόγο αυτού η μπούκλα δεν είναι και τόσο "παχιά" αλλά τουλάχιστον μπορεί να δώσει όγκο.

Το 2017:


Έχοντας παρατήσει το co-wash για τα καλά. Ναι το ομολογώ, βαρέθηκα. Το κοντό μου μαλλί ήταν όμορφα σγουρό το 2017, αλλά όπως και το 2016 οι μπούκλες δεν ήταν τόσο παχιές και βαριές όπως όταν έκανα co-wash. Επίσης είχα θέμα με το φριζάρισμα, αλλά δεν με ένοιαζε γιατί έτσι κι αλλιώς οι τρίχες μου ήταν παντού όπου νά 'ναι. Το φριζάρισμα θα με ενοχλούσε;

Συμπέρασμα: μπορεί να μην κράτησα τη μέθοδο co-wash αλλά αν μου έμαθε κάτι είναι να αγαπώ το σγουρό μου μαλλί. Το είχα παρεξηγήσει, εκνευριζόμουν όταν δεν έστρωνε, όταν πέταγε από δω κι από κει. Αυτό όμως που είδα είναι ότι αν το προσέξεις λίγο (αραίωμα λουσιμάτων, όχι πολύ πιστολάκι, όχι προϊόντα με οινόπνευμα - αυτά τουλάχιστον τα εφαρμόζω ακόμα) στο ανταποδίδει.
 
 
 
 
 

Comments

No posts found

Write a review